NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 17 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Het is vandaag overdag in het westen zonnig, later ook in het oosten. Het wordt 21 tot 25 graden. Morgen en maandag wordt het nog warmer, met 26 tot ruim 30 graden.

Wat heb je gemist?

De Cubaanse regering blijft aandringen op een dialoog met de VS, hoewel president Trump het beleid van zijn voorganger Obama deels terugdraait. In een reactie zegt de regering-Castro de vijandige retoriek te betreuren.

President Trump gaf gisteren een toespraak over zijn Cuba-beleid. Hij gaat door met de diplomatieke banden die Obama aanknoopte, maar hij wil een strenger beleid voor reizigers. Ook wil hij dat Amerikanen geen zaken meer doen met de machtige handelstak van het Cubaanse leger.

Nep-dollarbiljetten met de beeltenis van Trump

En nog meer nieuws over Donald Trump vannacht. Voor het eerst sinds hij president is, heeft Trump inzage gegeven in zijn financiën. Hij heeft een algemeen financieel verslag van 98 pagina's over zijn zakenimperium aan het ethiekbureau van de Amerikaanse overheid gegeven.

De publicatie gaat niet gedetailleerd in op Trumps financiën, maar geeft een breed overzicht van zijn bezittingen en schulden. Toch is dit al meer dan Trump tot nu toe prijsgaf, omdat hij in tegenstelling tot andere presidentskandidaten nooit belastingaangiftes openbaar heeft gemaakt.

Avildsen (l) met Stallone

De Amerikaanse regisseur John Avildsen (81) is overleden in Los Angeles. Vaak speelden underdogs de hoofdrol in zijn films de bekendste voorbeelden daarvan zijn Rocky en The Karate Kid.

Rocky vertelt het verhaal van een bokser, gespeeld door Sylvester Stallone, die er alles aan doet om zich door de sport op te werken. Avildsen kreeg een Oscar voor zijn regie.

Een Amerikaans marineschip is voor de kust van Japan in de problemen gekomen na een botsing met een Filipijns containerschip. Het Amerikaanse schip heeft water gemaakt, maar volgens de marine gaat het niet zinken.

Er zijn zeker twee gewonden aan Amerikaanse kant, onder wie de commandant. Ook zouden zeven mensen worden vermist. Het is niet duidelijk hoe groot de schade aan het Filipijnse schip is.

Verder vandaag...

Demonstreren Marokkaanse Amsterdammers op de Dam tegen de arrestaties van activisten in het Rifgebergte in Marokko. De organisatie die de protestmars organiseert, genaamd Rif Alert, verwacht minstens duizend deelnemers.

En het is vandaag Vlaggetjesdag in Scheveningen. De dag kondigt de komst van de Hollandse Nieuwe haring aan. Dit jaar wordt het evenement voor de 70e keer georganiseerd.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl