NOS SportAangepast

Ook oud-tennisster Davenport schaart zich achter boycot Margaret Court

Davenport over Court

Oud-tennisster Lindsay Davenport is de volgende in een lange reeks van voormalige profs die zich keren tegen de Australische tennislegende Margaret Court. "Voor Margarets ideeën is geen plaats in deze wereld", liet ze weten tijdens een persbijeenkomst op Roland Garros.

Court, winnares van 24 grandslams, raakte vorige week in opspraak nadat ze had laten weten niet meer met vliegtuigmaatschappij Qantas te willen vliegen omdat de directeur van het bedrijf openlijk zijn steun voor het homohuwelijk heeft uitgesproken.

Haar homofobe uitspraken kwamen haar op veel kritiek te staan vanuit de tenniswereld. Zo schreef Martina Navratilova een lange open brief waarin ze pleit voor een naamsverandering van de Margaret Court Arena, een van de belangrijkste banen van de Australian Open.

Margaret Court bij de opening van haar stadion in Melbourne

Davenport, voormalig nummer één van de wereld, vindt dat een goed idee. "Ik zou graag zien dat de naam van het stadion veranderd wordt. Dat er een naam staat van iemand die eenheid en vrede promoot en die niemand uitsluit."

"Ik vind dat Courts ideeën niet overeenkomen met hoe spelers nu denken en hoe de wereld zou moeten denken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl