Margaret Court bij de opening van haar stadion in Melbourne
NOS SportAangepast

Tennissters willen boycot Margaret Court Arena na homofobe uitspraken

De Australische tennislegende Margaret Court heeft veel tennissters tegen zich in het harnas gejaagd met homofobe uitspraken.

"Ze kunnen de Margaret Court Arena misschien beter een andere naam geven, want sommige speelsters zullen zich niet prettig voelen in een stadion dat naar haar vernoemd is", zei Richèl Hogenkamp gisteren op een persconferentie na haar eerste gewonnen partij op Roland Garros.

Tennissters willen boycot Margaret Court Arena na homofobe uitspraken

Court, die na haar carrière dominee werd, is een grootheid in het internationale vrouwentennis met 24 grandslamtitels.

In een open brief in de Australische krant The West Australian schreef ze vorige week dat ze niet meer met luchtvaartmaatschappij Qantas wil vliegen, omdat de directeur van het bedrijf openlijk zijn steun voor het homohuwelijk heeft uitgesproken.

"Het stelt mij teleur dat Qantas het homohuwelijk actief promoot. Ik geloof in een huwelijk tussen man en vrouw, zoals het in de Bijbel staat. Uw standpunt laat mij geen andere keuze dan voortaan met een andere luchtvaartmaatschappij te reizen", aldus de 74-jarige Court.

"Ze mag denken wat ze wil, maar ik denk dat ze dat beter voor zich kan houden", vindt Hogenkamp. "Ik heb zelf een vriendin, dus ik ben het natuurlijk niet eens met wat ze zegt."

Hogenkamp deed haar uitspraken nadat de Australische tennisster Casey Dellacqua een tweet plaatste met de tekst: 'Margaret. Genoeg is genoeg.'

Ook Samantha Stosur en Martina Navratilova steunen Dellacqua en roepen op tot een boycot of naamsverandering van het Margaret Court-stadion, een belangrijke baan bij de Australian Open.

Grandslamwinnares Stosur: "Die baan is naar haar vernoemd vanwege haar verdiensten voor het tennis, dus een naamsverandering is misschien niet realistisch. Maar een boycot is een stap in de goede richting."

De Australische tennisfederatie heeft afstand genomen van de uitspraken van Court. "Dit is haar persoonlijke visie, en die is niet in lijn met de waarden waar Tennis Australia voor staat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl