Politie
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Na veertien jaar verdachten voor de rechter in Posbankmoord

Het is veertien jaar en vier maanden geleden. Alex Wiegmink gaat hardlopen op de Posbank op de Veluwe, maar komt daarna nooit meer thuis. Jarenlang leek de zaak onoplosbaar, maar eind vorig jaar kwam daar verandering in. Vandaag staan twee verdachten voor de rechter.

Het lichaam van Wiegmink wordt in januari 2003 gevonden in een uitgebrande auto in de bossen bij het Brabantse Erp. De recherche stelt vast dat Wiegmink al op de Posbank om het leven is gebracht. Hij is doodgeschoten. Maar wat daarna is gebeurd, blijft lange tijd een raadsel.

In de jaren die volgen komen geregeld tips binnen, die uiteindelijk leiden tot heropening van de zaak. Maar ook dan wordt niet duidelijk wat er precies is gebeurd. In april 2015 wordt het onderzoek daarom opnieuw stilgelegd, schrijft Omroep Gelderland in een terugblik.

Doorbraak

Een oplossing lijkt lange tijd ver weg, totdat er in 2016 ineens een doorbraak is. In oktober wordt duidelijk dat er nieuw bewijs is en dat de daders worden gezocht in de buurt van Erp.

Op 1 november besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Belangrijkste nieuws: de verdachten reden waarschijnlijk rond in een blauwe Audi. Een dag later is er al succes. Op 2 november maakt de politie bekend dat twee mannen zijn aangehouden.

Na al die jaren is er vandaag een nieuw hoofdstuk in het dossier Posbankmoord: de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak. De twee verdachten, Frank S. en Souris R., verschijnen voor de rechter. Aan het eind van de zitting komt het Openbaar Ministerie met een strafeis.

Advertentie via Ster.nl