Het slachtoffer van de Posbankmoord: Alex Wiegmink
NOS NieuwsAangepast

Doorbraak in Posbankmoord uit 2003: twee aanhoudingen

De politie heeft twee mensen aangehouden in verband met de moord op Alex Wiegmink in 2003. De zaak, die bekendstaat als de Posbankmoord, kwam gisteren in het nieuws na nieuwe informatie die werd bekendgemaakt in tv-programma Opsporing Verzocht.

Vandaag meldde een man van 55 uit Boekel zich bij de politie. Hij bekende betrokkenheid bij de moord op Wiegmink. Daarna heeft de politie een tweede verdachte opgepakt: een man van 43 jaar uit Veghel.

De 55-jarige liep in Uden een politiebureau binnen. De andere verdachte is in Veghel opgepakt. Volgens de politie was hij al in beeld, maar was er nog geen geschikt moment om hem aan te houden. "Dat de man zich gemeld heeft, heeft de boel wel in een stroomversnelling gebracht."

Flyer uit het politieonderzoek

Oud-misdaadverslaggever Peter R. de Vries maakte in de persconferentie bekend dat de zaak zo goed als opgelost is. Hij heeft in de zaak nauw samengewerkt met de politie.

Volgens De Vries hebben de twee verdachten een crimineel verleden. Het zijn volgens hem geen autokrakers, wat lange tijd verondersteld werd. Met wat voor criminele activiteiten de twee zich dan bezighielden, is niet bekendgemaakt.

'Nooit iets verkeerd gedaan'

Het lichaam van de 44-jarige Wiegmink werd in 2003 gevonden in een uitgebrande auto in Erp, in Noord-Brabant. Hij was voor het laatst gezien in natuurgebied de Posbank op de Veluwe bij Rheden.

Volgens de politie lijkt het erop dat Wiegmink nooit iets verkeerd heeft gedaan. Hij had ook geen banden met criminelen. De politie zei niet waarom hij dan om het leven is gebracht, maar het lijkt er volgens een woordvoerder op dat hij op het verkeerde moment op de verkeerde plek was.

Getuige

Volgens een van de scenario's was Wiegmink getuige van een misdrijf. Daar gaat De Vries ook van uit. In Pauw zei hij dat Wiegmink na een rondje trimmen "iets gezien heeft wat hij niet had mogen zien" en daarom uit de weg is geruimd.

Volgens De Vries ging het om een criminele activiteit die in zijn beleving niet zo heftig was om daar iemand voor om te brengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl