Gert-Jan Segers (CU)
NOS NieuwsAangepast

Segers (CU) reikt Pechtold opnieuw de hand

ChristenUnie-leider Segers is bereid tot een open gesprek met D66, waarbij ook ingewikkelde onderwerpen zoals euthanasie bij voltooid leven op tafel kunnen komen. Hij zei dat na zijn gesprek met informateur Schippers. "Maar dan moeten de anderen daar wel heil in zien."

Tot nu toe noemde D66-leider Pechtold een coalitie met de ChristenUnie onwenselijk, onder meer vanwege de standpunten van die partij over medisch-ethische onderwerpen.

Pechtold wil liever dan zo'n kabinet een coalitie met vijf partijen: VVD, CDA, D66, SP en PvdA. Vandaag bleek dat die laatste twee daar niet beschikbaar voor zijn. Daarmee komt een kabinet met de ChristenUnie weer in beeld.

Initiatiefwet

Segers erkent dat de verschillen tussen de ChristenUnie en D66 groot zijn. "Maar alles kan op tafel komen, ook ingewikkelde onderwerpen. Laten we gewoon eens gaan praten."

D66 wil euthanasie bij voltooid leven mogelijk maken, desnoods via een initiatiefwet vanuit de Tweede Kamer. De ChristenUnie heeft aangegeven dat ministers van die partij zo'n wet niet zullen uitvoeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl