Demissionair minister Schultz poseert voor premier Rutte tijdens een bezoek aan Indonesië
NOS NieuwsAangepast

Podcast: het beste uit het Oog

In de wekelijkse podcast met het beste uit Met het Oog op Morgen spreken Wilma Borgman en Max van Weezel met afzwaaiend minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen. Na zeven jaar ministerschap keert de VVD'er niet terug in een nieuw kabinet. In een openhartig gesprek vertelt ze over haar toekomstplannen, haar gebrek aan ijdelheid en welke PvdA-collega ze het meest gaat missen.

Wilfried de Jong spreekt met defensiespecialist Ko Colijn van het Instituut Clingendael over de nieuwe onthullingen over Donald Trump. De Amerikaanse president zou gevoelige Israëlische inlichtingen hebben doorgespeeld aan de Russen. Maar hoe komt Israël eigenlijk aan zulke informatie? En hoe wordt kennis gedeeld tussen die inlichtingendiensten?

Suzan Hilhorst schreef het boek Sara en Liv, een indringend portret van de korte levens van haar twee dochters, die beiden overleden aan een onbekende stofwisselingsziekte. In een ontroerend gesprek met Rob Trip vertelt de schrijfster over de impact op het gezin en hoe haar omgeving zich vaak geen houding wist te geven. "Ik heb liever dat je wat zegt, dan helemaal niets."

Het Vaticaan organiseerde vorige week een congres over de oerknal, zwarte gaten en buitenaards leven. Dat verwacht je misschien niet, maar volgens Vaticaankenner Stijn Fens speelt de Rooms-Katholieke kerk al eeuwen een belangrijke rol in de astronomie. Fens geeft antwoord op interessante vragen, want botst de theorie van de oerknal niet met de katholieke leer? En mocht buitenaards leven opduiken, moeten zij dan gedoopt worden?

Meer luisteren?

Luister ook naar De Stemming van Vullings en Van Weezel, de politieke podcast waarin de twee politieke dieren van het Oog de formatieperikelen bespreken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl