Kiki Bertens heeft in Madrid haar goede vorm weer te pakken
NOS SportAangepast

Bertens dendert door in Madrid, Bouchard klopt Kerber

Kiki Bertens heeft zich op het graveltoernooi van Madrid geplaatst voor de kwartfinales. De Wateringse deed dat ten koste van Irina-Camilia Begu, de nummer 36 van de wereld: 6-1, 7-5.

In de eerste set speelde Bertens sterk. Ze verloor op haar eigen opslag slechts vijf punten en pakte vaak met succes de tweede service aan van Begu, die ook nog eens veel al dan niet afgedwongen fouten maakte.

Minder dominant

Bertens was beduidend minder dominant in het tweede bedrijf, waarin het breaks regende en ze op een 4-2 voorsprong kwam. Ze werkte in zowel de negende als de elfde game twee breakpoints weg.

De Roemeense treurde te lang na over de missers en met de zevende break van de set bezegelde Bertens (WTA-19) het lot van Begu. In de kwartfinales treft Bertens de Letse Anastasija Sevastova, de mondiale nummer 22.

Bouchard klopt Kerber

In de avonduren viel voor Angelique Kerber het doek in de Spaanse hoofdstad. De Duitse, die desondanks maandag opnieuw de nummer één van de wereld wordt, had een offday tegen Eugenie Bouchard en staakte bij een 3-6, 0-5 de strijd vanwege een hamstringblessure.

Eugenie Bouchard

Kerbers spel was tot dan toe niet al te best. Ze maakte slechts elf punten op haar eigen service en elke opslagbeurt leverde ze in.

Hoewel haar Duitse opponente allerminst in grootse vorm stak, lijkt Bouchard weer enigszins op de weg terug. De 23-jarige Canadese, thans de nummer zestig van de wereld maar eind 2014 nog de mondiale nummer zeven, was eerder deze week al te sterk voor Maria Sjarapova en bereikte voor de tweede keer dit jaar de kwartfinales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl