Kiki Bertens
NOS SportAangepast

Goede start voor Bertens op sterke toernooi van Madrid

Kiki Bertens heeft op overtuigende wijze de tweede ronde bereikt van het grote graveltoernooi in Madrid. Ze versloeg de Russin Jekaterina Makarova, die in 2015 nog de nummer acht van de wereld was en de halve finales haalde op de US Open en de Australian Open, met 6-1, 7-6 (4).

Bertens maakte in de eerste set indruk op de 'big points': ze kreeg twee kansen en benutte die en werkte de zes kansen die de Russin, tegenwoordig de nummer 41 van de wereld, kreeg gedecideerd weg.

Dubbele fouten

In de tweede set regende het breaks en nadat Bertens voor de vierde keer had toegeslagen, serveerde ze op 5-4 voor de wedstrijd. Bertens nam een 30-15 voorsprong, maar sloeg vervolgens twee dubbele fouten.

De Nederlandse verloor de game, was even van de leg, maar herstelde zich knap. In de tiebreak had ze het initiatief en na een ace op 5-4 profiteerde ze op matchpoint na een lange rally van een fout van Makarova.

Muguruza of Bacsinszky

In de volgende ronde staat Bertens tegenover de winnares van het treffen tussen Garbiñe Muguruza en Timea Bacsinszky. Het toernooi van Madrid heeft bij de dames dezelfde status als de toernooien van bijvoorbeeld Indian Wells en Miami, de categorie onder de grand slams.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl