NOS SportAangepast

Bouchard wint beladen duel met Sjarapova

Bouchard rekent af met 'bedrieger' Sjarapova

Eugenie Bouchard heeft de derde ronde van het WTA-toernooi van Madrid bereikt door in een boeiende wedstrijd Maria Sjarapova in drie sets te verslaan: 7-5, 2-6 en 6-4.

Naar het duel tussen de twee voormalige toptienspeelsters was reikhalzend uitgekeken. Bouchard had de Russin, die onlangs terugkeerde van een dopingschorsing, een bedriegster genoemd die nooit meer zou mogen tennissen. "Ik sta boven haar woorden", reageerde Sjarapova op de uitlatingen van de Canadese.

De strijd werd op de tennisbaan in het voordeel van Bouchard beslecht na een marathonpartij van 2 uur en 51 minuten. De Canadese won de eerste set na een late break, maar in de tweede set vocht Sjarapova zich terug. In de derde set benutte Bouchard haar tweede matchpoint, waarop de twee kemphanen elkaar een zakelijke hand gaven.

Bouchard treft in de derde ronde Angelique Kerber, die volgende week de nummer 1 van de wereld wordt. De Duitse kwam tegen de Tsjechische Katerina Siniakova met 5-3 achter in de derde set, maar knokte zich alsnog naar de zege: 6-1, 1-6, 7-5.

Karolína Plísková, die vorige week thuis in Praag al teleurstelde door er in de eerste ronde uit te vliegen, kan haar vorm op gravel maar niet vinden. De als tweede geplaatste Tsjechische wist haar opponente Anastasija Sevastova (WTA-22) geen enkele keer te breken en boog met 3-6, 3-6 voor de Letse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl