Sjarapova kan zich opmaken voor 'bitchfight' in Madrid

Aangepast
Maria Sjarapova Getty Images

Bij haar tweede toernooi na haar dopingschorsing kan Maria Sjarapova zich in Madrid opmaken voor een pikant duel met Eugenie Bouchard, die de Russin onlangs uitmaakte voor bedriegster en eraan toevoegde dat ze niet meer opkijkt tegen de Russische superster.

Sjarapova reikte vorige week bij haar rentree op de WTA Tour direct tot de halve finales in Stuttgart. Net als in Duitsland ontving ze ook in Madrid een wildcard. Dat kwam beide toernooiorganisaties op een hoop kritiek te staan uit de tenniswereld, onder anderen van Bouchard.

"De WTA Tour ontvangt een bedriegster met open armen. Wat mij betreft had ze nooit meer mogen tennissen", zei de Canadese vorige week.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bouchard noemt Sjarapova een bedriegster

Sjarapova kreeg de aanval van Bouchard mee, maar wilde er weinig woorden aan vuil maken. "Ik sta boven haar woorden. Als ik op alles moet reageren wat er gezegd wordt, dan heb ik er een zeer uitdagende baan bij. Ik richt me op het tennis."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sjarapova reageert op kritiek Bouchard

Nadat ze elkaar verbaal de maat hebben genomen, kunnen de twee kemphanen nu de rackets kruisen. Het op handen zijnde 'bitchfight' - duel tussen twee kiftende vrouwen - was zondag al het gesprek van de dag in Madrid.

Sjarapova klopt Lucic

Daar won Sjarapova in de eerste ronde met 4-6, 6-4, 6-0 van de als zeventiende geplaatste Kroatische Mirjana Lucic-Baroni. Ze sloeg in de eerste set nagenoeg geen winners, maar schroefde daarna haar niveau op.

Maria Sharapova
@MariaSharapova
Madrid. Round 1. 👊🏻
2 jaar geleden

Net als Sjarapova drong ook Angelique Kerber door tot de tweede ronde van het sterk bezette toernooi in de hoofdstad van Spanje. De Duitse won met 6-4, 6-2 van Timea Babos.

De nummer één van de wereld verloor vorige week in Stuttgart direct haar eerste partij. Tegen de Hongaarse, de mondiale nummer 34, kwam de Duitse geen moment in de problemen. Ze had ook de vier eerdere duels met Babos gewonnen

STER Reclame