Goed nieuws: helden in Texas en dozen post voor zieke Sabine

Geschreven door
Carmen Dorlo
redacteur NOS Online

Wij hebben ons voorgenomen om in 2017 regelmatig te laten zien dat er ook goed nieuws te melden is. Hier het overzicht van deze week.

Desiree plaatste een bericht op Facebook met de tekst dat ze het schilderij in huis had Facebook Desiree Stroet

Er was even paniek bij Astrid Montijn afgelopen week: de 11-jarige dochter Amy had namelijk een geliefd schilderij van haar moeder per ongeluk op de vrijmarkt verkocht voor 5 euro. Maar het goede nieuws is dat na een zoektocht via Facebook het schilderij weer terug is bij de eigenaar.

Gisterochtend kwam de verlossende reactie op haar Facebook-post. "Gelukkig heb ik goed nieuws voor je, het schilderij staat namelijk bij mij in de huiskamer!", schreef Desiree Stroet uit Alkmaar. Montijn ging 's avonds naar Alkmaar om het schilderij op te halen. Met een knuffelbeestje, een financiële beloning en een tegeltje met een spreuk over geschenken, stond ze bij Stroet op de stoep.

Stichting No Guts No Glory

De 15-jarige zieke Sabine Wortelboer had nog een laatste wens: veel lieve kaartjes krijgen. Ze zette een oproep op Facebook. "Ik zou het wel heel fijn vinden om nog een keer een hele grote bak lieve kaarten van heel veel mensen te krijgen."

Haar wens is in vervulling gegaan, haar huis staat nu vol met dozen post. Hulpstichting No Guts No Glory zette foto's op Twitter van Sabine tussen de dozen.

Rennen, springen en rollen in de wei na een winter lang binnen Omroep Brabant

En blije kamelen in Berlicum. Honderd kamelen mochten afgelopen week eindelijk de wei weer in, nadat ze de winter op stal hadden doorgebracht. Dat werd rennen en rollen door het verse gras.

Helden in Texas: Phillip Ocheltree was met zijn twee jonge kinderen op weg naar huis in Texas toen zijn auto van de weg werd gesleurd door een tornado. De auto kantelde en lag op zijn kop in het water, met het hele gezin nog erin. Omstanders zagen het gebeuren en konden net op tijd ingrijpen.

Phillips baby werd uit de auto gehaald maar ademde niet meer, dus een andere omstander begon met reanimeren. Die wist de baby te redden. Ook peuter Addy ademde niet meer, maar ook zij kon nog gereanimeerd worden. De vader werd daarna gered en met alle drie gaat het inmiddels naar omstandigheden goed.

Man redt gezin uit auto

Meer goed nieuws...

De werkloosheid in de eurozone is in acht jaar niet zo laag geweest. Naar schatting zat in maart 9,5 procent van de beroepsbevolking zonder werk. Vorig jaar lag het percentage nog op 10,2, meldt Eurostat.

De werkloosheid onder jongeren nam ook af. Zo'n 2,7 miljoen jongeren onder de 25 jaar zoeken een baan.

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: Ajax heeft gisteren met 4-1 van Olympique Lyon gewonnen. Speler Bertrand Traore vierde de zege met het uitzinnige publiek ANP

En ook voor de Nederlandse voetbalwereld...

Want Ajax had een uitstekende overwinning in de halve finales van de Europa League. Olympique Lyonnais werd in de Arena met 4-1 verslagen.

De kranten stonden vol met superlatieven de dag erna: 'Swingend richting de finale' kopte Telesport in chocoladeletters. Volgens de krant bleek "het sprankelende elftal van Ajax de best denkbare ambassadeur van het Nederlands voetbal".

Ook in de Volkskrant werd Ajax geroemd om het prima spel. "Wat een traktatie voor de zintuigen was Ajax-Olympique Lyonnais. Wat een cadeau aan het voetballiefhebbend volk en de Ajaxsupporters in het bijzonder."