NOS NieuwsAangepast

Mannen redden baby, peuter en vader uit zinkende auto in Texas

Phillip Ocheltree was met zijn twee jonge kinderen op weg naar huis in Texas toen zijn auto van de weg werd gesleurd door een tornado. De auto kantelde en lag op zijn kop in het water, met het hele gezin nog erin. Omstanders zagen het gebeuren en konden net op tijd ingrijpen.

Een van de mannen, die tegen Daily Mail zegt dat hij te "zwak was om mee te helpen", heeft het voorval gefilmd. In het filmpje is te zien hoe de mannen minutenlang geprobeerd hebben om de deuren open te maken. Dat lukte niet, en de auto liep langzaam vol met water. Uiteindelijk slaagde de man met het rode T-shirt erin om de baby via het raam uit de auto te krijgen.

"Ik heb echt hulp nodig", riep hij met de baby in zijn armen. De baby ademde niet meer, dus een andere omstander begon met reanimeren. "Hij was lijkbleek en zijn ogen waren wazig." Uiteindelijk wist een andere man de baby te redden.

Redding

Terwijl de baby werd gereanimeerd, waren de andere mannen bezig met het redden van de peuter, Addy. Addy ademde ook niet meer, maar ook zij kon nog gereanimeerd worden. Ook de vader werd gered en met alle drie gaat het inmiddels naar omstandigheden goed.

In het oosten van Texas raasden de laatste dagen meerdere tornado's over een aantal kleinere plaatsen. Zeker vier mensen zijn omgekomen. Veel huizen zijn verwoest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl