Mattie (L) en Wietze bij Qmusic
NOS NieuwsAangepast

Qmusic-dj Mattie over breuk met Wietze: ik heb verkeerd gehandeld

Qmusic-dj Mattie Valk zegt dat hij verkeerd heeft gehandeld en dat mede daardoor de breuk tussen hem en zijn collega-dj Wietze de Jager is ontstaan.

Gisteren werd bekend dat het radioduo na jarenlange samenwerking uit elkaar gaat. Aanleiding is onenigheid over een overgang van het duo naar Sky Radio, die niet doorging nadat Mattie een nieuw contract had getekend bij Qmusic.

Vanochtend op Qmusic zei Mattie dat hij, tijdens de onderhandelingen over een overstap naar Sky Radio samen met Wietze, is gaan twijfelen en vervolgens verkeerde indrukken heeft gewekt. "Ik heb meerdere mensen een verkeerde indruk gegeven en daar moet ik van leren", zei Mattie geëmotioneerd in het ochtendprogramma Mattie en Wietze.

Tesla

In een e-mail van Wietze aan Mattie, die uitlekte naar De Telegraaf, verwijt Wietze zijn collega dat hij achter zijn rug om voor veel geld een nieuw contract heeft getekend bij Qmusic. "In plaats van elkaar vast te houden, nam je het initiatief om - achter mijn rug om - te onderhandelen over een contract voor jou alleen: 600.000,- per jaar en een Tesla voor de Mattie Valk-ochtendshow", schrijft Wietze.

Mattie reageerde vanochtend uitgebreid op de breuk. "We zijn inderdaad door Sky Radio benaderd voor een ochtendshow. Die interesse voelde vleiend, ik zag het als een kroon op ons werk. Ik wilde niet weg bij Qmusic, maar ik was nieuwsgierig."

Ik heb er een enorme bende van gemaakt en daar heb ik veel spijt van.

Qmusic-dj Mattie Valk

Gaandeweg de onderhandelingen begon Mattie te twijfelen aan de overstap. "Soms werd ik badend in het zweet wakker, dan wilde ik niet meer. Ik ben een enorme twijfelaar. Ik ben toen iedereen gaan pleasen, ik vertelde iedereen wat hij of zij wilde horen en uiteindelijk raakte ik verstrikt in mijn eigen web. Wietze wilde die overstap heel graag maken, maar ik niet. Door mijn twijfels heb ik er een enorme bende van gemaakt en daar heb ik veel spijt van."

Uiteindelijk vertelde Mattie aan Wietze dat hij definitief niet naar Sky Radio wilde. "Dat was het moeilijkste telefoongesprek uit mijn leven, maar ik wilde bij Qmusic blijven. Er is nooit een reden om je hart niet te volgen, maar hij voelt zich nu bedrogen."

Verwijten dat hij voor het grote geld kiest, wijst hij van de hand. "Ik wil gewoon met Wietze op de radio. Als geld een factor was geweest, dan was ik nooit gaan twijfelen aan een overstap naar Sky Radio."

Te laat

Wat Wietze nu gaat doen, is niet duidelijk. "Hoe mijn carrière er nu uitziet? Ik heb werkelijk geen idee", schrijft hij in de uitgelekte mail aan Mattie. "Het interesseert je niet, want anders had je wel anders gehandeld en ook aan mijn belang gedacht."

Wietze keert in ieder geval niet terug bij Qmusic. "Ik hoorde gisteren dat hij niet meer terugkomt", zegt Mattie. "Jammer dat het zo tot een einde komt. Tussen ons komt het voorlopig niet goed. Het is nu even te laat om hem te bellen en sorry te zeggen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl