Onlangs ging het duo (links Mattie, rechts Wietze) nog vijf dagen aan elkaar geketend door het leven
NOS NieuwsAangepast

Radioduo Mattie en Wietze uit elkaar

Het bekende radioduo Mattie en Wietze gaat uit elkaar. Mattie Valk heeft een nieuw contract getekend bij Qmusic, maar met Wietze de Jager wordt niet meer onderhandeld.

Dat bevestigt Qmusic naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf. De twee zijn niet alleen al jaren samen in de ochtend op de radio te horen, ze zijn ook privé vrienden. Er waren al enige tijd geruchten dat ze samen naar concurrent Skyradio zouden vertrekken, maar met de deal die Mattie heeft gesloten met Qmusic lijkt dat van de baan.

Deur

In een verklaring schrijft Iwan Reuvekamp, programmadirecteur van Qmusic, dat ze graag met beide dj's verder wilden gaan. Maar ook: "De deur bij Qmusic heeft altijd voor Wietze opengestaan." Die zin is bewust in de voltooide tijd, zegt een woordvoerder.

Mattie zelf zal morgenochtend tijdens de show een toelichting geven. Wietze is al een paar dagen niet meer op de zender. De ochtendshow van het duo is tussen 6.00 uur en 9.00 uur het op drie na best beluisterde programma op de Nederlandse radio. Het programma Evers staat op op Radio 538 is al meer dan twee jaar het best beluisterde programma in de ochtend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl