Mattie Valk
NOS Nieuws

Dj Mattie van roze wolk: ik ben niet de vader

Er is abrupt een eind gekomen aan de roze wolk van Qmusic-dj Mattie Valk. In een brief die collega Wietze de Jager voorlas in de uitzending maakte Valk bekend dat hij niet de vader is van de tweeling die zijn vriendin in maart kreeg.

Veel luisteraars leefden mee met de moeilijke zwangerschap van de vriendin van Valk. Hij had in zijn programma al gezegd dat een natuurlijke zwangerschap voor hem en zijn vriendin "een klein wonder" was. Dat het ook nog eens een tweeling was, maakte het helemaal bijzonder.

Toen de tweeling half maart na bijna 26 weken zwangerschap werd geboren, leverde dat weer zorgen op. Valk zei felicitaties "in potlood" te ontvangen, omdat de kindjes veel te vroeg waren geboren. Zijn vriendin was pas 2 juli uitgerekend.

Ongeloof

In de brief schrijft Valk dat hij vol ongeloof reageerde op het bericht dat hij niet de vader is. "Iets wat ik op het moment van schrijven nog steeds niet lijk te beseffen. Ik ben in de war."

Details over hoe hij achter de waarheid kwam, geeft Valk niet. Qmusic roept op de privacy van hem en zijn familie te respecteren.

Deze situatie kent alleen maar verliezers, en van alle emoties brengt boos zijn je altijd het minst ver.

Mattie Valk

"Het liefst had ik ervoor gekozen om dit op mijn eigen tijd, onder de radar, met alle betrokkenen vorm te geven", schrijft Valk. "Echter de situatie bleek onhoudbaar. Ik en mijn familie kunnen niet langer het enorme medeleven rondom de kinderen op de juiste manier ontvangen."

Valk voegt eraan toe dat hij inmiddels weg is bij zijn vriendin, met wie hij twaalf jaar een relatie had. Hij zegt niemand verwijten te maken of te veroordelen. "Deze situatie kent alleen maar verliezers, en van alle emoties brengt boos zijn je altijd het minst ver."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl