NOS VoetbalAangepast

Amsterdam Arena wordt Johan Cruijff Arena

Het ziet er toch naar uit dat de Amsterdam Arena de Johan Cruijff Arena genoemd gaat worden. Alle partijen hebben een intentieovereenkomst getekend waarin de naamsverandering centraal staat.

Binnen zes maanden worden de plannen voorgelegd aan de gemeenteraad en de directies en RvC's van Stadion Amsterdam en Ajax. "Met de naamswijziging willen de drie partijen de beste voetballer die Amsterdam en Nederland heeft gekend een waardig eerbetoon geven", luidt een persbericht.

Jordi Cruijff heeft namens de familie laten weten "verheugd en vereerd" te zijn met het nieuws.

ANP (beeldbewerking NOS)

Naast de naamswijziging van de Amsterdam Arena zal er in Amsterdam ook nog een straat, plein of brug naar Cruijff worden vernoemd. "De stad is trots op de betekenis die Johan voor Amsterdam nalaat", aldus de drie partijen.

"We zijn ervan overtuigd dat de nagedachtenis van Johan Cruijff op deze manier recht wordt gedaan, en spreken de hoop uit dat de Johan Cruijff Arena een inspiratiebron wordt voor voetballers van over de hele wereld."

Petitie

Na de dood van de voetballegende, vorig jaar op 24 maart, tekenden tienduizenden mensen al een petitie om het stadion, de thuisbasis van Ajax, naar Cruijff te vernoemen. Toch duurde het nog even voordat het zover was.

Zo moesten niet alleen de nabestaanden toestemming geven, maar ook de aandeelhouders en de acht grote 'founders' Philips, Bouwcombinatie Stadion Amsterdam, Grolsch Bierbrouwerij, KPN, RAI, ABN AMRO Bank, Coca Cola en de Nederlandse Staatsloterij.

'Dit betekent dat de Johan Cruijff Arena er daadwerkelijk komt'

De aankondiging van de naamswijziging komt op de dag dat Cruijff 70 jaar zou zijn geworden. Ter nagedachtenis vindt dinsdagavond een speciale 'run' plaats, waarbij hardlopers langs veertien memorabele plekken komen die doen denken aan de voormalig profvoetballer.

De loop begint bij het Olympisch Stadion en eindigt bij de Arena.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl