Wekdienst van 21 april: dit gebeurde terwijl je sliep

EPA

Goedemorgen! Vandaag zijn er wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor de zon. Op de meeste plaatsen blijft het droog en het wordt 12 tot 16 graden.

Wat heb je gemist?

Hollande: alles wijst op terrorisme

De Franse president Hollande denkt dat de schietpartij in Parijs gisteravond een terreurdaad was. De sporen wijzen op terrorisme, zei hij tijdens een persconferentie. Op de Champs-Élysées werd een agent gedood. Twee andere agenten raakten zwaargewond. De dader is gedood door de politie.

Deze ooggetuige zag het allemaal gebeuren

Steeds minder bloembollenkwekers, maar wel meer tulpen

Het aantal bloembollentelers is sinds 2000 met veertig procent afgenomen. Volgens de nieuwe landbouwcijfers van het CBS hielden vooral kwekers van narcissen en gladiolen ermee op. Er zijn nu nog zo'n 1600 bedrijven die bloembollen telen, maar die zijn wel groter dan vroeger. De tulp is het populairst.

ANP

Rotterdamse raad eist rectificatie van Turkse krant

De Rotterdamse gemeenteraad stapt naar de rechter als de Turkse krant Sabah niet overgaat tot rectificatie. Volgens de krant leidt gemeenteraadslid Turan Yazir de Gülen-beweging in Nederland en is hij de mede-aanstichter van de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije. Na die beschuldigingen werd Yazir bedreigd en trok hij zich tijdelijk terug uit de raad. De gemeenteraad spreekt van aantoonbare smaad.

Sabah een dag na het Turkse referendum AFP

Ajax blijft met tien man overeind in thriller tegen Schalke

Ajax heeft zich in Gelsenkirchen ten koste van Schalke 04 geplaatst voor de halve finales van de Europa League. Na de 2-0 thuiszege werd in een thriller met 3-2 verloren in Duitsland, waar Ajax op de valreep het tij keerde. De loting voor de halve finales is vanmiddag. Mogelijke tegenstanders zijn Celta de Vigo, Olympique Lyonnais en Manchester United.

Feest bij Ajax ANP

Verder vandaag...

De Koningsspelen worden voor de vijfde keer georganiseerd. Zo'n 6000 scholen met in totaal 1,2 miljoen leerlingen doen mee aan de sportdag. De Koningsspelen werden voor het eerst gehouden in 2013, toen Willem-Alexander koning werd.

Zakenman Guus Kouwenhoven hoort of hij de gevangenis in moet. Tegen Kouwenhoven is twintig jaar cel geëist, omdat hij wordt beschuldigd van verboden wapenleveranties aan het regime van de toenmalige Liberiaanse president Charles Taylor (2001 - 2003). Hij werd eerder al veroordeeld en later weer vrijgesproken, daarna moest de hele zaak over.

De Haagse rechtbank doet vandaag uitspraak in de zaak tegen Dick Jol. De oud-topscheidsrechter wordt verdacht van mishandeling en bedreiging, anderhalf jaar geleden in Den Haag en Wassenaar. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 90 dagen cel tegen Jol.

Vanmiddag begint in het hele land de meivakantie. Leerlingen in het basis- en het voortgezet onderwijs hebben tot en met volgende week zondag vrij. Vanwege de start van de meivakantie verwacht de ANWB een vroege en drukkere avondspits.

En in de 32e speelronde van de eredivisie wordt vanavond één wedstrijd gespeeld. Heerenveen gaat om 20.00 uur de strijd aan tegen Willem II.

Fijne dag!