EPA

In Cambodja is een Nederlander opgepakt op verdenking van het maken van duizenden seksueel getinte foto's van jonge jongens, melden media in het Zuidoost-Aziatische land. De politie hield de 53-jarige man dinsdag aan in de provincie Siem Reap.

De verdachte is pastor op de luchthaven Schiphol. Hij wordt vandaag aan de rechter voorgeleid.

Op zijn iPad en zijn camera stonden de foto's van jongens van tussen de 11 en 15 jaar, zegt de Cambodjaanse politie. De woordvoerder spreekt van "een grote zaak". De verdachte zou hen hebben gefotografeerd tegen betaling van enkele dollars.

Twintig jongens

Het lijkt in eerste instantie te gaan om twintig jongens die voor de man poseerden, maar de politie sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn. De man zou hen niet op andere manieren hebben misbruikt.

Sinds 2011 bezocht de Nederlander Cambodja geregeld. Als hij schuldig wordt bevonden, hangt hem een celstraf van zeven tot vijftien jaar boven het hoofd.

Buitenlanders

Het land begon in 2003 een campagne tegen kindermisbruik door buitenlandse pedoseksuelen. Die proberen in Cambodja arme kinderen tot seks te verleiden in ruil voor wat geld, en ontkomen aan vervolging door de vaak corrupte politie om te kopen.

De laatste jaren zijn tientallen buitenlandse pedoseksuelen en pedofielen opgepakt en veroordeeld.

STER reclame