1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Nieuws

Nederlandse pedofiel in Cambodja opnieuw opgepakt

Een 42-jarige man uit Nederland is in Cambodja opgepakt voor misbruik van kinderen. De man, die in het Zuidoost-Aziatische land een weeshuis stichtte, heeft een lange geschiedenis met pedoseksueel gedrag.

De Nederlandse en Cambodjaanse politie werken samen in de zaak. Begin deze maand werd de man opgepakt bij zijn huis in Siem Reap, in het noordwesten van Cambodja. Rond zijn huis liepen toen kinderen, die de politie heeft verhoord. Of hun getuigenissen hebben geleid tot zijn arrestatie is onduidelijk.

In 2012 werd de geboren Leidenaar er in Cambodja al van verdacht dat hij kinderen heeft misbruikt in zijn weeshuis. Uiteindelijk werd hij vrijgesproken, omdat vier van de vijf kinderen hun verklaring introkken.

Lange geschiedenis

De man werd voor het eerst in verband gebracht van misbruik met kinderen in 2004. Hij werd toen in Nederland veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf omdat hij een 12-jarige jongen voor langere tijd had misbruikt.

Hij moest ook stoppen met het geven van zeilles aan kinderen. Toen hij hiermee doorging, moest hij alsnog de gevangenis in. Na zijn straf kwam hij in de media omdat hij weer lesgaf aan kinderen. Daarop vertrok hij naar Cambodja en begon hij een weeshuis voor kinderen.

Ook in Nederland loopt nog een zaak tegen de man. Twee jaar geleden deed een Nederlandse advocaat aangifte omdat de pedofiel tussen 2009 en 2013 twee Cambodjaanse jongens zou hebben misbruikt. Het OM denkt dat het nieuwe onderzoek bij die zaak kan helpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl