NOS Nieuws

Uber laat in de boeken kijken: groei en fors verlies

Taxidienst Uber leed vorig jaar een verlies van 3,8 miljard dollar. Tegelijkertijd was er een omzet van 6,5 miljard en groeide het bedrijf in het vierde kwartaal met 29 procent ten opzichte van datzelfde kwartaal een jaar eerder.

Dat schrijft financieel persbureau Bloomberg, dat een zeldzaam kijkje in de boeken van Uber kreeg. Uber is geen beursgenoteerd bedrijf en hoeft de cijfers niet openbaar te maken.

Over de resultaten van het eerste kwartaal van 2017 wil Uber alleen zeggen dat het in de lijn van het vorig jaar is. Het bedrijf is de afgelopen maanden geconfronteerd met een uittocht van topmensen van het bedrijf. Het imago van Uber is beschadigd geraakt na een reeks incidenten, onder meer vanwege beschuldigingen van seksuele intimidatie en een verpeste bedrijfscultuur.

8 miljard dollar

Sinds de start van het bedrijf in 2009 heeft Uber er 8 miljard dollar doorheen gejaagd. Maar er zou ook nog 7 miljard in kas zijn, en 2,3 miljard krediettegoeden. Het bedrijf wordt op een waarde van 69 miljard geschat. Uber is actief in 75 landen.

Wereldwijd werd er in 2016 voor 20 miljard dollar aan taxiritjes gemaakt. De grootste verliezen leed Uber in China, waar 1 miljard dollar in rook opging. In augustus staakte Uber er zijn activiteiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl