Refresco topman Hans Roelofs bij de beursgang van het bedrijf in maart 2015
NOS NieuwsAangepast

Wicky-maker Refresco verwerpt bod van Franse investeerder

De Nederlandse vruchtensappen- en softdrinkfabrikant Refresco heeft een overnamebod van de Franse investeringsmaatschappij PAI Partners verworpen. 

Refresco is eigenaar van het merk Wicky, maar is vooral groot op het gebied van huismerkdranken voor allerlei supermarkten. Het bedrijf is Europees marktleider in die branche. 

1,4 miljard

Refresco zegt dat ze het bod hebben bekeken en daarbij de belangen van alle belanghebbenden in mee hebben genomen. Volgens Refresco is het voorstel van PAI geen verder onderzoek waard en verwerpen ze het daarom. 

PAI biedt 1,4 miljard euro voor Refresco. Dat is 200 miljoen meer dan de beurswaarde van gisteren. Wat PAI verder met Refresco van plan is, is onbekend. Volgens Bloomberg zouden de Fransen de bottelaar van de beurs willen halen. 

Het is de tweede keer dat PAI bij Refresco aanklopt. In 2015, voor de beursgang, wilden ze het bedrijf ook al kopen en hadden er toen 1,5 miljard euro voor over.

Roompot

PAI Partners is een van de oudste en grootste private investeringsmaatschappijen in Europa. PAI heeft voor ruim 8 miljard euro investeringen in onder meer consumentenactiviteiten, retail, industrie en gezondheidszorg. In augustus vorig jaar kocht PAI nog de Roompot vakantieparken en campings. 

De koers van het aandeel Refresco schoot bij het bekend worden van de overnameplannen met 10 procent omhoog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl