Roompot-bungalowpark De Katjeskelder in Noord-Brabant
NOS Nieuws

Roompot vakantieparken in Franse handen

De vakantieparken en campings van Roompot Vakanties komen in Franse handen. De huidige eigenaren, de investeerders Gilde Buy Out Partners en BNP Paribas Fortis hebben hun belang verkocht aan de Franse investeringsmaatschappij PAI Partners. Hoeveel PAI Partners betaalt, is niet bekend.

Met de overname hoopt Roompot, nu al het grootste Nederlandse bedrijf in zijn sector, de komende jaren verder te groeien, de 40 eigen vakantieparken verder op te knappen en campings om te vormen tot parken met vakantiehuisjes. Volgens PAI is investeren in vakantieparken erg aantrekkelijk omdat Europeanen steeds vaker korter met vakantie gaan waardoor er een grote behoefte is aan dichterbij gelegen bestemmingen.

Roompot werd opgericht in 1965 en groeide uit van een eenvoudige camping naar een internationaal vakantiebedrijf. Naast de 40 eigen parken verhuurt het Zeeuwse bedrijf ook accommodaties op 150 bungalowparken en 23 campings in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Denemarken. Veel parken zijn aan de kust gelegen. In 2015 boekten bijna 2 miljoen mensen een huisje en behaalde Roompot een omzet van 281 miljoen euro. Er staan ruim 2000 mensen op de loonlijst.

De nieuwe Franse eigenaar PAI Partners is een van de oudste en grootste private investeringsmaatschappijen in Europa. PAI heeft voor ruim 8 miljard euro investeringen in onder meer consumentenactviteiten, retail, industrie en gezondheidszorg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl