Hero Brinkman
NOS NieuwsAangepast

Hero Brinkman weer op vrije voeten

Hero Brinkman is weer op vrije voeten, dat bevestigt zijn advocaat Richard van der Weide. Maandag werd de politieagent en het voormalige Tweede Kamerlid opgepakt op verdenking van schending van het ambtsgeheim. Hij zou als agent vertrouwelijke informatie hebben gelekt naar De Telegraaf. Brinkman blijft wel verdachte in die zaak.

Brinkman boos

Volgens Van der Weide is Brinkman "erg boos op justitie". De oud-politicus suggereert dat zijn aanhouding te maken heeft met zijn ontslag bij de politie. Brinkman kreeg vorig jaar wegens "ernstig plichtsverzuim" voorwaardelijk ontslag met een proeftijd van drie jaar.

De ontslagprocedure loopt nog. Volgens de oud-politicus zoekt de politie nu een stok om hem mee te slaan. "Als een ambtenaar wordt verdacht van een strafbaar feit, is dat al voldoende grond voor ontslag", zegt zijn advocaat. "Dat maakt hun zaak in die procedure sterker."

Brinkman zat van 2006 tot 2012 in de Tweede Kamer voor de PVV. Daarna ging hij nog korte tijd zelfstandig verder. Bij de laatste verkiezingen probeerde hij opnieuw in de Tweede Kamer te komen, maar zijn Ondernemerspartij kreeg te weinig stemmen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl