NOS NieuwsAangepast

Voormalig Tweede Kamerlid Hero Brinkman opgepakt

Politieagent en oud-Tweede Kamerlid Hero Brinkman is opgepakt wegens schending van het ambtsgeheim. Vanochtend is zijn woning doorzocht.

Volgens NRC heeft Brinkman in zijn functie als politieagent  vertrouwelijke informatie gelekt naar De Telegraaf. Die krant publiceerde in november een artikel over twee bestuursleden van de Arrayan-moskee in Amsterdam die in de gaten zouden worden gehouden omdat ze radicaliseerden. De politie wil het verhaal in de NRC niet bevestigen.

Diezelfde avond zat Brinkman bij het televisieprogramma Pauw om te praten over het artikel over de moskee. Zijn werkgever zou hem tot twee keer hebben hebben gewaarschuwd om dat niet te doen.

Kamerlid PVV

Brinkman zat van 2006 tot 2012 in de Tweede Kamer namens de PVV. Daarna ging hij nog korte tijd zelfstandig verder. Bij de laatste verkiezingen probeerde hij opnieuw in de Tweede Kamer te komen, maar zijn Ondernemerspartij kreeg onvoldoende stemmen.

Na zijn vertrek uit de Kamer ging Brinkman terug naar de politie in Amsterdam waar hij aan de slag ging als inspecteur. Daar werd hij afgelopen zomer voorwaardelijk ontslagen  vanwege plichtsverzuim. 

Hij had een vrouw die verdacht werd van een mishandeling in een café gedwongen om een bekentenis af te leggen. De vrouw was onschuldig. De beelden van het verhoor lekten uit via het NTR-programma De Kennis van Nu.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl