ANP

De Britse prinsen William en Harry hebben een herdenkingsdienst bijgewoond voor de aanslag bij het parlement in Londen. Bij de dienst, die werd gehouden in Westminster Abbey, waren ook de vrouw van prins William, Kate, en nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag.

De aanslag twee weken geleden werd gepleegd door de 52-jarige Khalid Masood. Hij reed met een auto in op voetgangers op de Westminster Bridge, waarbij drie mensen om het leven kwamen en tientallen mensen gewond raakten.

Britse royals herdenken aanslag Londen

Daarna reed hij door naar het parlement, waar hij een politieagent van 48 doodstak. Masood werd door de politie doodgeschoten. De andere slachtoffers zijn een 54-jarige Amerikaanse toerist, een 43-jarige lerares en een gepensioneerde glazenwasser van 75. 

Naast nabestaanden waren er bij de dienst ook mensen die gewond raakten bij de aanslag, ooggetuigen, hulpverleners en vertegenwoordigers van verschillende religies.

De Britse politie sprak al snel van een terroristische aanslag, maar de motieven van de dader zijn nog onduidelijk. Het lijkt erop dat Masood alleen heeft gehandeld. Na de aanslag hield de politie verschillende mensen aan, maar die zijn inmiddels allemaal weer op vrije voeten.

STER reclame