Trump en Kushner
NOS NieuwsAangepast

Ook Trump-schoonzoon Kushner voor Senaatscommissie

Jared Kushner, de schoonzoon van de Amerikaanse president Trump, gaat akkoord met een ondervraging door de Senaatscommissie die onderzoek doet naar banden tussen het campagneteam van Trump en Russische functionarissen. Senatoren willen van Kushner onder meer details horen over zijn ontmoetingen met de Russische ambassadeur in de VS.

Kushner was tijdens de campagne en in de periode tussen de verkiezingen en Trumps inauguratie verantwoordelijk voor contacten van Team Trump met vertegenwoordigers uit het buitenland. Een woordvoerder benadrukt dat daar niets ongewoons aan is en dat Kushner dan ook niets te verbergen heeft. Wanneer Kushner wordt ondervraagd, is nog onduidelijk.

Contacten tussen het campagneteam van Trump en Kremlin-vertegenwoordigers liggen gevoelig omdat er aanwijzingen zijn dat Rusland heeft geprobeerd de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. Trumps veiligheidsadviseur Michael Flynn moest binnen een maand opstappen toen bleek dat hij voor zijn benoeming al met ambassadeur Kislijak had gesproken over Amerikaanse sancties tegen Rusland. Daarover loog hij vervolgens tegen vice-president Mike Pence.

Innovatiebureau

Vandaag werd ook bekend dat Kushner leiding gaat geven aan het nieuwe 'innovatiebureau' van het Witte Huis. Dat gaat in opdracht van Trump het overheidsapparaat moderniseren en snijden in de bureaucratie.

In een verklaring zegt Trump dat de overheid nu niet goed functioneert en dat dat vooruitgang in de weg staat. Kushner heeft tegen de Washington Post gezegd dat de overheid moet worden geleid als een bedrijf. Het bureau gaat daarom samenwerken met grote techbedrijven als Apple en Tesla.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl