Drukte op de A10 vanwege de sluiting van de Schipholtunnel
NOS NieuwsAangepast

Schiphol: ga op tijd weg, neem de trein

Wie naar Schiphol moet, wordt geadviseerd eerder van huis te gaan of de trein te nemen. De luchthaven raadt mensen verder aan om de website en de verkeersinformatie in de gaten te houden.

Vanwege een brand in de Schipholtunnel is de A4 van Amsterdam naar Den Haag sinds maandagmiddag dicht. Rijkswaterstaat moet herstelwerkzaamheden uitvoeren aan technische systemen in de tunnel. Pas als dat is afgerond, kan de tunnel worden vrijgegeven voor het verkeer. Rijkswaterstaat wilde vanochtend twee rijstroken openen, maar dat is nog niet gelukt.

De tunnelbuis richting Amsterdam is wel open.

De treinen van en naar Schiphol rijden volgens schema. Vanuit Amsterdam is de trein dan de snelste manier om Schiphol te bereiken. De NS waarschuwt dat het in de spits wel extra druk zal zijn. Waar mogelijk worden treinen verlengd.

Brand Schipholtunnel zorgt ook morgen voor hinder

Ook busmaatschappij Connexxion en de ANWB adviseren Schiphol-reizigers om de trein te nemen. De situatie op de weg is nu volgens de ANWB veel ernstiger dan vorige zomer, toen de marechaussee grootschalige controles uitvoerde op de toegangswegen rond de luchthaven.

De problemen met de Schipholtunnel zijn niet van invloed op het vliegverkeer.

'Thuis werken'

Wie toch met de auto naar Schiphol moet, moet volgens Rijkswaterstaat zeker een uur extra reistijd inplannen. Wie morgen in de gelegenheid is, kan beter thuis werken, zegt een woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl