Verkeer bij de ingang van de Schipholtunnel
NOS NieuwsAangepast

Weer rustig op wegen Amsterdam na afsluiting A4; weg ook morgenochtend dicht

De Schipholtunnel in de A4 blijft zeker tot morgen na de ochtendspits dicht. Rijkswaterstaat zegt dat na een brand herstelwerkzaamheden nodig zijn en dat die lang gaan duren. Er wordt rekening mee gehouden dat de tunnel morgen in de avondspits ook nog dicht is.

De weg werd vanmiddag in de richting van Den Haag afgesloten na een brandje in de vluchtgang van de tunnel. Dat was snel geblust, maar het vuur heeft wel de stroomtoevoer beschadigd van de verlichting, de matrixborden en de camera's die het verkeer in de tunnel monitoren. Die moet nu worden hersteld en dat kost tijd, zegt Rijkswaterstaat. Elektronisch verkeerstoezicht is wettelijk vereist voor het openen van een tunnel voor verkeer.

Infarct

De afsluiting leidde tot een verkeersinfarct in en rond Amsterdam. Onder meer op de A4, A5 en A9 en A10 stonden tijdens de spits lange files. Ook op tal van andere wegen in het zuidwesten van Amsterdam stond het verkeer vast.

Rond 20.00 uur stond er nog ongeveer 2 kilometer file op de A4 tussen knooppunt de Nieuwe Meer en knooppunt Badhoevedorp.

A4 richting Den Haag dicht na brand in Schipholtunnel

De storing trof ook het openbaar vervoer. Veel bussen van Amsterdam naar omliggende plaatsen stonden vast en ook bussen van het GVB hadden soms flinke vertraging.

De treinen in de Schipholtunnel rijden vanavond en morgen gewoon volgens dienstregeling. Ook wie vanuit het zuiden naar Schiphol of Amsterdam moet, ondervindt weinig hinder. De A4 richting Amsterdam is wel open.

Vlucht halen

Rijkswaterstaat maakte na de brand bij de Schipholtunnel de vluchtstrook vrij zodat reizigers die op Schiphol hun vlucht moesten halen, konden omkeren en via een omleiding alsnog de luchthaven konden bereiken.

Wie vanavond of morgen op Schiphol moet zijn, moet zeker een uur eerder op reis gaan, zegt Rijkswaterstaat. Ook wordt geadviseerd om veel meer tijd uit te trekken voor reizen naar Amsterdam. Rijkswaterstaat zegt dat wie dat kan morgen het beste thuis kan werken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl