De politie heeft vanavond zes mensen die waren opgepakt na de aanslag in Londen vrijgelaten. Ze gelden niet langer als verdachte. Een aangehouden vrouw was eerder al op borgtocht vrijgelaten. Zij is nog wel verdachte.  

Er zijn in het onderzoek in totaal elf mensen aangehouden. Vier zitten nu nog vast. Twee van hen werden vandaag aangehouden, de andere twee werden gisteren opgepakt. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van aanslagen of andere terroristische acties.

Foto

Het politieteam dat de aanslag in Londen onderzoekt heeft vandaag een foto van de dader vrijgegeven. De 52-jarige Khalid Masood reed woensdag op de Westminster Bridge in op het publiek en stak daarna voor het parlement een agent neer. Door de aanslag zijn vier slachtoffers overleden. Masood werd door de politie doodgeschoten.

Gisteren werd al bekend dat Masood de dader is, maar de politie heeft nog veel vragen over het motief achter de aanslag. Het onderzoek richt zich ook op de vraag of Masood alleen handelde. Ook wil het team weten waar hij de laatste tijd is geweest. 

Terreurgroep Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. De claim kwam via het aan IS gelieerde persbureau Amaq, dat Masood "een soldaat van IS" noemt.    

STER reclame