Het Brexit-plan gaat door
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 14 maart: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Bewolkt met plaatselijk mist en nevel. Later vooral in het oosten en zuidoosten opklaringen bij 13 tot 16 graden. Elders veel bewolking bij een graad of 10. Morgen weinig verandering. Donderdag vrij zonnig en droog lenteweer.

Wat heb je gemist?

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft er rekening mee gehouden dat het zaterdag tot een schietpartij kon komen tussen bewakers van de Turkse minister van Familiezaken Kaya en Nederlandse politiemensen. "Het was schrikaanjagend dat zij twaalf man mee had. Brede mannen, van wie wij niet wisten of ze gewapend waren of niet", zei Aboutaleb in Nieuwsuur.

Aboutaleb: toestemming om te schieten was gegeven

De politie in Guatemala heeft drie mensen gearresteerd naar aanleiding van de brand in een kindertehuis, waarbij vorige week zeker veertig meisjes om het leven kwamen. Het zijn de voormalig minister van Welzijn, zijn onderminister en de directeur van het kindertehuis. De meisjes zaten opgesloten in een klaslokaal.

De Britse regering kan met de EU in Brussel gaan onderhandelen over de manier waarop de Britten afscheid nemen van 'Europa'. Het Lagerhuis wees vanavond twee voorstellen af om de brexit-wet aan te passen. Het Britse Hogerhuis nam onlangs twee voorstellen aan die tot vertraging dreigden te leiden.

Wat moet je weten?

De lijsttrekkers van de politieke partijen hebben vanavond nog één keer de kans om grote groepen kiezers te bereiken. Traditiegetrouw organiseert de NOS aan de vooravond van de verkiezingen het slotdebat. Vanochtend is ook de laatste lijsttrekker te gast in het Radio 1 Journaal en later bij de NOS op Facebook: VVD-leider Mark Rutte.

Welke twee clubs plaatsen zich vandaag voor de kwartfinales van de Champions League? Juventus verdedigt in eigen huis een 2-0 voorsprong tegen FC Porto. Leicester City moet een achterstand van 2-1 zien weg te werken tegen Sevilla. De duels zijn vanaf 20.45 uur op de voet te volgen in ons liveblog op NOS.nl en vanaf 22.00 uur via flitsen op NPO 1 Radio.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl