Mevlut Cavusoglu
NOS NieuwsAangepast

Nederlandse tak AK-partij blijft zoeken naar spreeklocatie Turkse minister

De campagneleider van de AK-partij in Nederland zoekt naar een locatie waar zaterdag de Turkse minister van Buitenlandse Zaken kan komen praten met Turkse Nederlanders. Mustafa Aslan zegt dat er op dit moment wordt gekeken naar plekken buiten Rotterdam.

Zowel in Nederland als Duitsland zijn de afgelopen dagen campagnebijeenkomsten van Turkse bewindslieden over het Turkse referendum van 16 april geschrapt. In Rotterdam trok het zalencentrum waar Cavusoglu zou spreken zich terug en in Duitse steden gebeurde hetzelfde of werd een beroep gedaan op de openbare orde.

Afgelopen dinsdag sprak Cavusoglu wel in Hamburg Turken toe, maar dat gebeurde vanaf het bordes van het Turkse consulaat in de stad. De evenementenhal in Hamburg waar de minister eerst naartoe zou gaan was afgekeurd omdat de brandveiligheid niet op orde zou zijn. Of de AK-partij in Nederland ook denkt aan een Turkse diplomatieke post als spreeklocatie is niet bekend.

Hengelo en Wehl

De Turken kunnen zich in het referendum uitspreken over een grondwetswijziging die president Erdogan meer macht geeft. Ook Turken in het buitenland mogen stemmen.

Vandaag bracht de NOS het nieuws dat de Turkse minister van Familiezaken morgen Hengelo en Wehl (bij Doetinchem) wil bezoeken. De eigenaren van de locaties waar dat zou gebeuren, hebben na de ontstane commotie besloten hun ruimte niet meer te verhuren. Het is nog niet duidelijk of minister Kaya haar bezoek aan Nederland nu schrapt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl