Oprichter Ferdy Roet
NOS NieuwsAangepast

Voor ruim 120 miljoen beslag gelegd bij Staatsloterij

Loterijverlies heeft voor ruim 120 miljoen euro beslag laten leggen op de tegoeden van de Staatsloterij. De rechtbank in Den Haag heeft daar toestemming voor gegeven. De Staatsloterij noemt de beslaglegging bizar en vecht het besluit aan.

De rechter verleende vorige week maandag toestemming voor de beslaglegging van 121.997.895 euro aan tegoeden van de Staatsloterij. Die beslaglegging geldt voor een periode van dertig dagen en mag daarna nog twee keer worden verlengd.

Verrassing

Het gaat om een zogenoemd conservatoir beslag. Die komt als een verrassing en moet voorkomen dat de schuldenaar, in dit geval de Staatsloterij, geld weghaalt van bijvoorbeeld de bankrekening.

Daarmee is het geld nog niet toegekend aan Loterijverlies. Daarvoor moet de organisatie nog een procedure winnen.

De Staatsloterij heeft al laten weten op haar beurt een procedure te beginnen om de beslaglegging te laten opheffen. Vrijdag dient een kort geding.

Misleid

Loterijverlies staat Staatsloterij-deelnemers bij die zich misleid voelen door reclamecampagnes van de loterij. Mensen wisten niet dat de loterij prijzen trok uit een pot waarin ook onverkochte lotnummers zaten. De winkansen waren dus lager dan spelers dachten.

In 2015 oordeelde de Hoge Raad dat de loterij inderdaad spelers had misleid. De stichting eist nu namens 193.000 deelnemers een schadevergoeding.

Volgens de organisatie weigert de Staatsloterij om gehoor te geven aan het oordeel van de Hoge Raad, en was ze daarom genoodzaakt om naar de rechter te stappen.

Volgens de Staatsloterij heeft de beslaglegging geen enkel effect op de komende trekkingen, en gaat de trekking van aanstaande vrijdag gewoon door.

Dubbel misleid

Oprichter van Loterijverlies Ferdy Roet kwam vorig jaar zelf in opspraak. Hij zou het geld dat leden hebben ingelegd in de organisatie hebben weggesluisd, en er onder meer dure auto's en een villa in Bergen van gekocht hebben. De rechter achtte het aannemelijk dat het inleggeld verkeerd is besteed en schorste Roet in juni. Daarna is een tijdelijk bestuurder ingesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl