NOS Nieuws

Bedrogen loterijspelers vertrouwen nu ook hun voorman niet meer

Sommige mensen hebben ook altijd pech, lijkt het. Zo'n dertig spelers die zich eerder bedrogen voelden door de Staatsloterij hebben nu ook geen vertrouwen meer in de man die voor hen een schikking uitvecht. Deze mensen willen voorzitter en oprichter Ferdy Roet van de Stichting Loterijverlies wegsturen wegens wanbeheer.

De Staatsloterij misleidde spelers door niet te zeggen dat werd getrokken uit een pot waarin ook onverkochte lotnummers zaten, oordeelde Hoge Raad in januari 2015. De winkansen waren dus lager dan spelers dachten en dat is misleiding. Zo'n 193.000 spelers, verenigd in de Stichting Loterijverlies, besloten daarop om gezamenlijk geld terug te eisen.

Journaal 30 januari 2015: Stichting Loterijverlies wil schadevergoeding

Maar dat gaat niet bepaald harmonieus. Advocaat Hendrik Jan Bos gaat nu namens een groep leden Roet aanklagen omdat die miljoenen euro's zou hebben weggesluisd. Van de inleg, zo'n veertig euro per persoon, is volgens de Telegraaf niets meer over. "De voorzitter doet niet wat hij moet doen", zei Bos in het NOS Radio 1 Journaal. "We willen een heel nieuw stichtingsbestuur."

Volgens De Telegraaf heeft Roet het geld van de stichting onder meer uitgegeven aan een Lamborghini, een Bentley en een Rolls Royce. Ook zou hij er een villa van gekocht hebben in Bergen. Of dat waar is, weet Bos eigenlijk niet. "Ik las dat ook maar in de krant." Maar volgens hem is wel zeker dat Roet zijn werk niet goed doet. Er is immers nog geen schikking met de Staatsloterij.

Roet noemde de beschuldigingen eerder pertinent onjuist. "De continuïteit van onze actie is geenszins in gevaar. Daar sta ik persoonlijk voor in", zei hij begin februari.

Wat Bos precies gaat doen is nog niet helemaal duidelijk. De advocaat is op dit moment op vakantie in Oostenrijk. "Ik ben twee dagen geleden ingeschakeld, volgende week ga ik de dossiers lezen. En dan maar eens aan het werk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl