Oprichter Ferdy Roet
NOS NieuwsAangepast

Oprichter Stichting Loterijverlies woedend na aantijging van fraude

Spelers van de Staatsloterij die zich hebben aangesloten bij de Stichting Loterijverlies zijn opnieuw gedupeerd, meldt De Telegraaf. Het geld dat ze aan Loterijverlies hebben betaald om te procederen tegen de Staatsloterij is volgens de krant op. Maar oprichter Ferdy Roet bestrijdt dat: "Het is pertinent onjuist."

Roet zegt dat De Telegraaf hem al sinds 2008 probeert zwart te maken. "Ik ben honderd procent fair en ga aangifte doen van smaad en laster tegen journalist Bart Mos van De Telegraaf", zei hij in De Ochtend op NPO Radio 1.

Loterijverlies onderhandelt met de Staatsloterij over een schikking. De loterij misleidde spelers door niet te zeggen dat werd getrokken uit een pot waarin ook onverkochte lotnummers zaten. De winkansen waren dus lager dan spelers dachten en dat is misleiding, oordeelde de Hoge Raad.

Rolls Royce

Zo'n 193.000 spelers stapten daarop naar de Stichting Loterijverlies en betaalden samen ongeveer acht miljoen euro, zo'n veertig euro per persoon. Van die miljoenen zou weinig meer over zijn, maar oprichter Ferdy Roet kocht volgens De Telegraaf wel meteen een Lamborghini. Later reed hij in een Bentley en een Rolls Royce en ook kocht hij een villa in Bergen.

Maar volgens Roet is het geld opgegaan aan buitengerechtelijke kosten. "We hebben de contacten uitbesteed aan een buitenlandse klantenservice", zei hij in De Ochtend. "Alleen dat kost ons al 2,8 miljoen euro. En als we gemiddeld voor iedere gedupeerde twintig euro aan kosten moeten maken, zijn we daarvoor 3,8 miljoen euro kwijt. Onze kosten liggen op twintig miljoen euro, maar we hebben de mensen nooit om een extra bijdrage gevraagd. De continuïteit van onze actie is geenszins in gevaar. Daar sta ik persoonlijk voor in."

Roet zei verder dat hij rekeningen kan laten zien om aan te tonen dat hij kosten heeft gemaakt.

Schimmig

De Staatsloterij zegt in de krant dat Roet het geld heeft weggesluisd naar een schimmige vennootschap op het fiscaal-vriendelijke eiland Isle of Man. De oprichter van Stichting Loterijverlies zou achter die vennootschap zitten.

De Stichting Loterijverlies heeft de Staatsloterij voor de rechter gedaagd. Gisteren diende een kort geding waarin de stichting eist dat de Staatsloterij geen prijzen meer mag uitkeren en geen winsten meer mag overmaken aan de Nederlandse Staat. Die eisen zijn vanmorgen afgewezen. Waarom is niet bekendgemaakt. De rechtbank moet de motivering nog op papier zetten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl