NOS SchaatsenAangepast

Mulder wint en verbetert eigen Nederlands record

Mulder verbetert Nederlands record op 500 meter

Ronald Mulder gaat na de eerste 500 meter aan de leiding bij de WK sprint. In Calgary verbeterde Mulder zijn eigen Nederlands record: 34,18. "Echt cool. Zo vet om sneller te zijn dan ooit. Een Nederlands record is echt geweldig", reageert Mulder met een grote glimlach.

De Kazach Roman Kretsj reed de tweede tijd in 34,21. Roeslan Moerasjov uit Rusland werd derde (34,29).

Europees kampioen sprint Kai Verbij heeft een goede uitgangspositie voor de 1.000 meter. Hij reed in 34,48 naar de negende tijd.

Nuis moet 1,44 goedmaken

Tweevoudig wereldkampioen Kjeld Nuis verloor meer tijd. Hij kwam net als Verbij wat te ruim uit de laatste bocht en werd achttiende in 34,90. Dat valt wat tegen voor Nuis, die donderdag ziek werd in Calgary. Voor de start zei Nuis dat hij wel weer in orde was.

Mulder na record: nu ga ik voor het klassement

Nuis moet het nu hebben van 'zijn' 1.000 meter. Op de kilometer moet hij 1,44 seconden goedmaken op Ronald Mulder. Verbij staat slechts 0,60 achter op Mulder.

Maar Mulder, een echte 500 meter-rijder, heeft ook plannen op de kilometer. "Nu ga ik ook voor het klassement. Ik ga proberen om ook een PR op de 1.000 meter te rijden."

Titelverdediger Pavel Koelizjnikov is er niet bij in Calgary. De Rus is herstellende van een liesblessure en kampt met mentale problemen na de meldoniumaffaire.

WK sprint: eerste 500 meter (m)
Het programma van de WK sprint op zaterdag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl