Wie kronen zich vandaag tot snelste schaatsers ter wereld? Voor de vijfde keer staan in het Canadese Calgary de WK sprint op het programma. Na de eerste dag staat Kai Verbij aan de leiding bij de mannen. Bij de vrouwen heeft Nao Kodaira de beste papieren.

Het toernooi is ook vandaag live te volgen bij de NOS, vanaf 20.30 uur op NPO 3 en via NOS.nl.

Het programma van de WK sprint op zondag NOS

Verbij is de regerend Europees kampioen sprint en pakte vorig jaar brons, Nuis staat vierde in het tussenklassement. Hij werd twee weken geleden wereldkampioen op de 1.000 en 1.500 meter bij de WK afstanden en veroverde vorig jaar de zilveren medaille bij de WK sprint.

Ronald Mulder is de derde Nederlandse schaatser die op het ijs verschijnt in Calgary. Hij won zaterdag de 500 meter, maar zakte na de 1.000 meter terug naar de vijfde plaats.

WK sprint live bij de NOS

De laatste keer dat een Nederlandse schaatsster wereldkampioene werd, is alweer even geleden. In 2004 ging het goud naar Marianne Timmer. Kan Jorien ter Mors haar opvolger worden? Dan moet er zondag iets geks gebeuren, denkt ze zelf. De Japanse Nao Kodaira won zaterdag beide afstanden en gaat ruim aan de leiding.

Verder komen voor Nederland Anice Das en Sanneke de Neeling op het ijs.

STER reclame