ANP

Beveiligers die direct of indirect betrokken zijn bij de beveiliging van PVV-leider Wilders worden snel aan een extra check onderworpen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Als er bij individuele beveiligers van de Dienst Bewaken en Beveiligen aanleiding voor is, worden zij daarna nog een keer uitvoerig gescreend.

De politie zegt zorgvuldigheid boven alles te stellen en er zeker van te willen zijn dat niets over het hoofd wordt gezien. Aanleiding is de ophef die is ontstaan na de aanhouding van Faris K., die betrokken was bij de beveiliging van Wilders. Hij behoorde niet tot de directe beveiligers, maar checkte plekken waar Wilders naartoe ging. Hij wordt ervan verdacht informatie te hebben gelekt.

De politie benadrukt dat alle medewerkers van de DBB een zorgvuldige screening hebben ondergaan voor ze in dienst komen. Maar daarna zouden ze zelden nog worden gecontroleerd.  

Er wordt op dit moment onderzoek gedaan in de zaak-Faris K. Minister Blok zei naar aanleiding daarvan gisteren dat er in 2015 al eens twee beveiligers op non-actief zijn gezet wegens witwassen. Deze twee agenten werkten wel in de directe omgeving van Wilders. De PVV-voorman zei dat ze bij de groep beveiligers hoorden die ook in de safe houses komen, waar Wilders verblijft.

STER reclame