Rechtbanktekening van Klaas Otto
NOS NieuwsAangepast

Advocaat Klaas Otto had drugslab thuis

De advocaat van Klaas Otto van de motorclub No Surrender wordt er ook van beschuldigd dat hij thuis een drugslab had. In zijn huis in Den Haag werd 3,4 kilo amfetamine gevonden, deelt het OM mee.

De 69-jarige advocaat Jan Piet van R. en de 45-jarige partner van Otto werden maandag aangehouden op verdenking van het intimideren van getuigen. De twee zouden dat gedaan hebben in opdracht van de motorclub, waarvan Otto de oprichter is. De advocaat zou verder briefjes van Otto de gevangenis uit hebben gesmokkeld.

Vanmiddag beslist de rechter-commissaris of de twee nog langer blijven vastzitten. De advocaat heeft zijn kantoor in Amsterdam.

Schorsing

Een lid van de Amsterdamse advocatenorde was er dinsdag bij toen het niet meer werkende drugslab en de drugs in het huis van van R. werden gevonden. Deken Pieter van Regteren Altena van de orde van advocaten zei dat de vondst aanleiding is om de advocaat onmiddellijk te schorsen. De raad van discipline zal het schorsingsverzoek waarschijnlijk volgende week al behandelen.

Klaas Otto zit sinds vrijdag weer vast, op verdenking van afpersing en witwassen. Ook zijn zoon en schoonzoon zijn verdachte in de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl