Klaas Otto was geruime tijd leider van de motorclub No Surrender ANP

Een medewerkster van Defensie is opgepakt voor het doorsluizen van politie-informatie aan Klaas Otto, de voormalige leider van motorclub No Surrender. Dat meldt De Telegraaf.

Volgens het dagblad werkt de vrouw op een medische afdeling op een Brabantse kazerne vanwaar ook een arrestatieteam van de politie wordt aangestuurd. Ze zou een relatie met Otto hebben gehad en hem maandenlang informatie hebben doorgespeeld over het politie-onderzoek naar hem en No Surrender.

Dankzij de informatie wist Otto onder meer in welke burgerauto's leden van het betreffende arrestatieteam rijden. Ook zou hij via de vrouw een pas hebben gekregen waarmee hij zich op internationale luchthavens als Defensie-medewerker kon legitimeren.

Defensie-medewerkster lekte geheime informatie naar No Surrender

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat er in de zaak van Otto een vrouw is aangehouden die bij Defensie werkt. Dat gebeurde op basis van documenten die Otto zelf heeft aangeleverd. Volgens de politie is het onderzoek tegen de 38-jarige vrouw enkele maanden geleden gestart. Zij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en schending van het ambtsgeheim.

Volgens De Telegraaf wil Otto aantonen dat ook binnen de overheid mensen werken die het niet nauw met de regels nemen. "Wij krijgen altijd het predicaat van een criminele organisatie, maar de overheid heeft zelf boter op het hoofd."

Otto zit sinds begin juli vast op verdenking van afpersing, witwassen en brandstichting. Op de eerste zitting in zijn rechtszaak noemde het Openbaar Ministerie hem vorige week een beroepscrimineel.

STER reclame