President Trump
NOS NieuwsAangepast

Trump: volgende week nieuw decreet om het volk te beschermen

President Trump komt volgende week met een nieuw decreet dat volgens hem de Amerikanen moet beschermen tegen terrorisme. Hij maakte dat bekend op een persconferentie in het Witte Huis.

Vorige week liep zijn vorige decreet om moslims uit zeven landen de toegang tot de Verenigde Staten te verbieden uit op een fiasco. Amerikaanse rechters verklaarden de maatregel ongeldig.

Het Witte Huis maakte na de persconferentie bekend dat Trump niet meer in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter. In plaats daarvan komt er nu het gewijzigde decreet.

Op de persconferentie zei Trump ook dat de ontslagen veiligheidsadviseur Michael Flynn niets fout had gedaan toen hij belde met de Russische ambassadeur en sprak over de sancties tegen Rusland.

Trump neemt het Flynn wel kwalijk dat hij daarover niet de waarheid sprak tegen vice-president Mike Pence. "Het probleem was dat hij onze vice-president er niet juist over verteld heeft en daarna zei dat hij het zich niet kon herinneren", zei hij.

Gezondheidszorg

Over de gezondheidszorg zei hij dat hij in maart met nieuwe voorstellen komt om het stelsel te hervormen. Verder maakte hij bekend dat Alexander Acosta zijn nieuwe kandidaat is om het ministerie van Werkgelegenheid te leiden. Zijn vorige kandidaat, Andrew Puzder, trok zich gisteren terug toen duidelijk werd dat hij een illegale werkster in dienst had gehad.

De aankondiging over Acosta was de aanleiding voor de persconferentie, maar het ging al snel een hele andere kant op, zag ook correspondent Arjen van der Horst.

Trump viel media opnieuw hard aan. Hij noemde hen "totaal stuurloos" en kondigde aan zich voortaan rechtstreeks tot het volk te wenden.

Hij sprak verhalen van CNN en The New York Times tegen dat medewerkers van zijn campagneteam voor de verkiezingen in november contact hadden met de Russen. Hijzelf had ook "niets met Rusland te maken. Rusland is nepnieuws."

Trump verdedigde zijn beleid van de afgelopen maand en verweet de media dat ze alleen maar aandacht hadden voor de negatieve dingen. Hij sprak verder tegen dat niet duidelijk zou zijn wie het binnen zijn regering voor het zeggen heeft. "Er is nul chaos. Dit is een perfect afgestelde machine."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl