Donald Trump
NOS NieuwsAangepast

Trump haalt uit: FBI en NSA delen informatie uit 'als snoepjes'

President Donald Trump beschuldigt de veiligheidsdiensten van het lekken van informatie naar kranten als The New York Times en The Washington Post. Nog voor zonsopgang in de VS reageerde Trump met een reeks boze tweets op de berichten in de twee kranten en op CNN dat zijn campagneteam tijdens de verkiezingscampagne intensieve contacten onderhield met Russische veiligheidsdiensten.

Het echte schandaal is volgens Trump dat informatie wordt uitgedeeld alsof het snoep is. "Erg on-Amerikaans", voegt hij eraan toe.

Trump vergelijkt de gang van zaken met Russische toestanden. In een andere tweet valt Trump de "nep-nieuwsmedia" aan, die "helemaal doordraaien met hun samenspanningstheorieën en hun blinde haat". Hij noemt de tv-zenders CNN en MSNBC onverteerbaar en prijst de zender Fox, die meer op zijn hand is.

"Deze nonsens over contacten met Rusland is slechts een poging om de vele fouten in de mislukte campagne van Hillary Clinton toe te dekken", voegt Trump er nog aan toe.

Om zijn kritische blik op Rusland te onderstrepen twittert Trump ook nog dat Rusland de Krim annexeerde toen zijn voorganger Barack Obama nog president was. Was Obama te zachtaardig in zijn benadering van Moskou, vraagt Trump zich af.

Het is niet voor het eerst dat Trump botst met de veiligheidsdiensten. Amper twee weken voor zijn inauguratie als president haalde hij op Twitter ook al ongekend hard uit naar de diensten. Toen werden er volgens hem ook geheime documenten aan media gelekt. In die documenten stond dat Rusland compromitterende informatie had over hem. Hij vroeg zich daarbij af of "we in nazi-Duitsland" wonen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl