Op het Grotiuscollege is een herdenkingsplek voor Tharukshan
NOS Nieuws

'Onderzoek zelfmoord Tharukshan duurt zeker drie maanden'

Het onderzoek naar de zelfmoord van de Heerlense scholier van het Grotiuscollege, Tharukshan Selvam, gaat zeker drie maanden duren. Dat zegt Frank Schings, de voorzitter van de scholenkoepel waaronder de school valt, tegen de regionale omroep L1.

Familieleden denken dat de 15-jarige Tharukshan zondag zelfmoord pleegde vanwege pesterijen door vier klasgenoten. Schings zegt dat hij het vervelend vindt dat er zonder onderzoek wordt gewezen naar mogelijke schuldigen. Namen van de beschuldigden gaan rond op internet.

Ondervragen

De voorzitter weet niet of de aantijgingen kloppen. Volgens hem is het niet aan de school om dergelijke vragen te stellen. "We zijn niet opgeleid tot ondervragen, maar tot onderwijzen", zegt hij. "Ik heb het aan de politie voorgelegd om onderzoek te doen." De gemeente Heerlen en het Grotiuscollege hebben ook de inspecties van jeugdzorg en onderwijs gevraagd de zaak te onderzoeken.

De vier klasgenoten en leraren van de school kregen bedreigingen binnen. Daar is inmiddels aangifte van gedaan. Ook zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen; er staan nu in en buiten het gebouw beveiligers.

Fouten school

Het onderzoek richt zich ook op het functioneren van de school. "We kijken naar de structuren van de school en de kwaliteiten van de medewerkers. We kijken ook naar waar we mogelijk fouten hebben gemaakt", zegt Schings.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl