NOS NieuwsAangepast

Bussemaker over zelfdoding scholier: kijk niet weg bij pesterijen

Minister Bussemaker van Onderwijs heeft een oproep gedaan aan scholieren en onderwijzers om pestgedrag op scholen aan de kaak te stellen. "Kaart het aan, bespreek het en kijk op geen enkele manier weg", zei Bussemaker in het tv-programma Jinek.

De minister reageerde op de zelfdoding van de 15-jarige Tharukshan Selvam uit Heerlen. Die stapte zondagavond uit het leven, volgens zijn familie omdat hij vanwege pesterijen niet terug wilde naar school. Bussemaker noemt de zaak hartverscheurend.

Inspectie

De Onderwijsinspectie is een onderzoek begonnen naar de zaak. De gemeente Heerlen en het Grotiuscollege, de school van de jongen, hadden daar om gevraagd. "Er mag geen sprake zijn van een doofpot", zei schooldirecteur Schings.

Burgemeester Krewinkel van Heerlen heeft de familie van de scholier bezocht. Hij sprak van de zwaarste dag van zijn ambtsperiode.

Bussemaker zei verder dat de samenleving er alles aan moet doen om situaties als die in Heerlen te voorkomen. "Als je het zelf niet kan, zorg dan dat er deskundigen worden ingeschakeld. Ieder geval is er echt een te veel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl