De politie heeft twee broers uit Eindhoven gearresteerd in verband met een overval en een verkrachting in Schaijk, in 2009. Destijds werd in een chalet in een vakantiepark een stel mishandeld en beroofd. De vrouw werd verkracht.

De broers, die nu 26 en 28 jaar oud zijn, worden verdacht van betrokkenheid bij de misdrijven. Een van hen, de man van 28, werd al eens eerder opgepakt in verband met de overval en verkrachting. Hij werd toen niet veroordeeld. Wel werden twee anderen veroordeeld voor het helen van gestolen spullen uit het huisje.

Eind vorig jaar werd het onderzoek hervat, nadat de politie nieuwe informatie had binnengekregen. Gisteren doorzochten agenten het huis van de ouders van de broers in Eindhoven, maar de mannen waren toen niet thuis. Het tweetal meldde zich later die middag zelf op het politiebureau.

Cold case

Bij de gewelddadige overval op 12 mei 2009 drongen meerdere daders het chalet op vakantiepark De Landerije binnen. Zij vernielden de inboedel en mishandelden de 55-jarige vrouw en haar vriend van 46, waarna zij zich vergrepen aan de vrouw. Na een uur vluchtten de daders.

De politie beschouwt de zaak als een cold case. Mogelijk volgen er nog meer arrestaties.

Om ook een doorbraak te forceren in andere onopgeloste zaken, zijn in vijf Nederlandse gevangenissen kalenders verspreid met ruim vijftig andere cold cases. Als gedetineerden bereid zijn tips te geven, kunnen zij een beloning krijgen.

STER reclame