Doden bij schietpartij vliegveld Florida; schutter opgepakt

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Meerdere doden op vliegveld Florida na schietpartij

Bij een schietpartij op het vliegveld van Fort Lauderdale in de Amerikaanse staat Florida zijn vijf doden en zeker acht gewonden gevallen. De schutter is gearresteerd. Hij heeft alleen gehandeld, zegt de politie. De schietpartij was bij de bagagebanden. 

Mensen renden naar buiten en de omgeving werd geëvacueerd. Toen zeker was dat de schutter was opgepakt, keerden mensen terug. Er brak paniek uit toen er berichten kwamen over een tweede schietpartij, maar volgens de politie was van nieuwe schoten geen sprake.

1/2Een gestrande menigte op het vliegveld RTR
2/2Agenten op het vliegveld RTR

De schutter, die een Star Wars-T-shirt droeg, kwam van een vlucht uit Alaska. Hij had het vuurwapen in zijn bagage in het ruim en laadde het wapen na aankomst in een wc op de luchthaven. 

De 26-jarige schutter heet Esteban Santiago en is in bezit van een militaire ID-kaart. Over het motief van de man is nog niets bekend. Hij zei niets toen hij begon te schieten.

De Nederlandse zakenman Frank Hoekstra was op het vliegveld toen de schoten werden gelost en zat er naar eigen zeggen "middenin".

Frank Hoekstra
@FrankFrahoe
In the middle of gun shooting ar Fort Lauderdale Airport. Total chaos
2 jaar geleden

Het vliegveld Fort Lauderdale-Hollywood International Airport ligt ten noorden van de stad Miami.

STER Reclame