Frank Hoekstra op het vliegveld van Fort Lauderdale
NOS NieuwsAangepast

'Iemand kwam schreeuwend naar binnen en riep run, run, run!'

De Nederlandse Natalie Groot is met haar gezin op vakantie in de VS. Ze kwam midden in de chaos terecht toen ze op vliegveld Fort Lauderdale aankwam. De schietpartij in terminal 2 was net gebeurd.

"Het was chaos", vertelt Groot. "Overal waren sirenes, overal hulpdiensten, uit alle hoeken en gaten kwamen agenten tevoorschijn. Wij zijn overal weggestuurd, alles was afgezet. Ik heb de schutter of slachtoffers niet gezien." Ook de terminal-medewerkers weten niet precies wat er aan de hand is. "Ze staan allemaal naar de televisie te kijken, maar niemand heeft informatie."

Groot verbaasde zich er op een gegeven moment over dat er mensen buiten rondliepen. "Overal stonden groepjes mensen op het platform. Het leek alsof mensen uit hun vliegtuig waren gehaald."

Nederlandse ooggetuige: het was chaos

Een van de mensen die op het platform terecht waren gekomen was een andere Nederlander, de zakenman Frank Hoekstra. Hij was ingecheckt in Terminal 2, op de plek waar de schietpartij was, bij de bagagebanden. Hij was aan het wachten in de lounge op zijn vlucht naar Amsterdam toen er iemand schreeuwend naar binnenkwam en riep run, run, run, there is a shooting.

"Daarna brak er totale paniek uit. Mensen begonnen ook te rennen. We werden eerst opgesloten. Daarna werden we geëvacueerd via de slurf. Daar ontstond een opstopping omdat het smal was. Overal lagen schoenen en andere spullen. We moesten de slurf uit via een trapje aan het eind. Daar werd nog geduwd, maar het ging goed."

"Op de landingsbaan waren er weer nieuwe paniekgolven. Het was niet duidelijk of er wat aan de hand was of dat mensen op elkaar reageerden. We staan nu met zo'n 1000 mensen in een hangar."

Daar kreeg Hoekstra een update van de politie die hij op Twitter zette.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl