NOS NieuwsAangepast

Laatste wekdienst van het jaar: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, veel bewolking met hier en daar nog kans op mist en gladheid. Verder is het vrijwel droog en wordt het tussen 3 graden in Limburg en 8 op de Wadden. Tijdens de jaarwisseling is het droog en een graad of 3. Morgen kan er regen of natte sneeuw vallen.

Wat heb je gemist?

Een inzamelingsactie voor een nieuwe moskee in Culemborg heeft al ruim 80.000 euro opgeleverd. Woensdagavond brandde een voormalig zwembad in Culemborg af, waarin een islamitische vereniging een moskee wilde bouwen. De vereniging had het pand afgelopen zomer gekocht. Na de brand besloten andere moskeeën en islamitische organisaties de vereniging te helpen met een inzamelingsactie.

Een groot deel van het pand ging in vlammen op

De oorzaak van de brand is nog altijd onduidelijk. Het pand wordt uitgebreid onderzocht.

De aankomende Amerikaanse president Trump is blij met het besluit van de Russische president Poetin, om toch geen Amerikaanse diplomaten uit te zetten. Op Twitter zegt hij dat hij altijd heeft geweten dat Poetin heel slim is.

De Verenigde Staten zetten 35 Russische diplomaten uit omdat Rusland wordt verdacht van het hacken van computers van de Democratische Partij tijdens de verkiezingscampagne. De Russische minister Lavrov maakte daarop bekend dat hij ook 35 Amerikanen wilde uitzetten, maar Poetin floot hem terug.

Voor de tweede nacht op rij zijn in Utrecht voertuigen in brand gestoken. Zeker zes auto's en een scooter hebben in vuur en vlam gestaan. De branden woedden in de wijken Kanaleneiland, Hoograven en Ondiep.

Het WK darts krijgt een Nederlander in de finale. Raymond van Barneveld versloeg Phil Taylor met 5-3 en neemt het in de halve finale op Nieuwsjaarsdag op tegen Michael van Gerwen.

Verder vandaag...

Voor de meeste mensen is het een dag voor oliebollen, staatsloten en vuurwerk. Je kunt vannacht extra lang Oud en Nieuw vieren, die duurt namelijk één seconde langer. Dat komt door de schrikkelseconde die bij 2017 wordt opgeteld, om te zorgen dat de klok weer precies gelijk loopt met de draaiing van de aarde.

Het is officieel de laatste dag van de Zuid-Koreaan Ban Ki-moon als secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Na tien jaar wordt hij morgen opgevolgd door de Portugees Antonio Guterres.

Ook houdt de Franse president Hollande zijn laatste eindejaarstoespraak. Hij is komend jaar geen kandidaat meer voor het Franse presidentschap.

Fijne dag én een fijne jaarwisseling!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl