Raymond van Barneveld
NOS SportAangepast

Van Barneveld verslaat Taylor en treft nu Van Gerwen

Het WK darts krijgt een Nederlandse halve finale. Raymond van Barneveld versloeg Phil Taylor met 5-3 (3-1, 1-3, 3-2, 3-2, 0-3, 2-3, 3-0, 3-2) en neemt het zondag op Nieuwsjaarsdag op tegen Michael van Gerwen.

De enige echte dartsklassieker viel qua niveau tegen. Vijfvoudig wereldkampioen Van Barneveld en zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor hadden het moeilijk en waren beiden niet op hun best. De spanning vergoedde in de slotfase veel.

Psychologische voordeel

Van Barneveld kreeg het psychologische voordeel toen hij de derde set na een 2-0 achterstand naar zich toetrok. Met achtereenvolgens een finish van 167 (bull's eye) en 120 pakte 'Barney' ook de vierde set. Daarna kreeg Taylor weer even het momentum met vijf legs op rij en het winnen van de vijfde en zesde set.

Met een dubbel één in de eerste leg van de volgende set legde Van Barneveld de basis voor een comeback. Hij pakte de zevende set en daarna ook de beslissende achtste set. Taylor kwam nog goed weg na een misser van Van Barneveld en een finish van 123, maar 'Barney' sloeg in de vijfde leg toe met een bull's eye als kers op de taart.

Anderson tegen Chisnall

De andere halve finale gaat tussen de Schotten Gary Anderson, die de Engelsman Dave Chisnall met 5-3 de baas was, en Peter Wright, die in de kwartfinales afrekende met de Engelsman James Wade (5-3). Anderson is titelverdediger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl