Deze auto brandde uit in Vleuten
NOS NieuwsAangepast

Rustige nacht in Culemborg, wel branden in Utrecht

In Culemborg, waar woensdagavond en -nacht een toekomstige moskee en zes auto's uitbrandden, is de afgelopen nacht voor zover bekend rustig verlopen. De politie heeft extra gesurveilleerd en ook jongeren uit de Gelderse plaats hebben vannacht buiten gelopen om een oogje in het zeil te houden.

In en rond Utrecht, zo'n twintig kilometer noordelijker, waren gisteravond en vannacht wel autobranden. Daar gingen zeker negen auto's in vlammen op. De meeste autobranden waren in het noorden van Utrecht, in en rond de wijk Overvecht. Ook in Kanaleneiland en Vleuten brandden auto's uit, net als in Nieuwegein.

Aangestoken

De politie zegt dat een aantal branden is aangestoken. In een aantal gevallen wordt nog onderzoek gedaan naar de brandoorzaak. Ook wordt gekeken of er een verband is tussen de branden.

Eerder deze week waren er ook al autobranden in Utrecht. Woensdagavond werd nog een motorfiets aangestoken. "Dat er in één nacht zo veel auto's in vlammen opgaan, zien we gelukkig niet vaak", zegt een politiewoordvoerder. "Maar als de jaarwisseling nadert, zien we helaas wel vaker dat er meer auto's in brand worden gestoken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl